Shire wellness villa

Voor al u wellness behandelingen

 

Oorkaarsenbehandeling bij Shire   
Oorkaarsen komt van oorsprong uit Zuid Amerika en is afkomstig van de Hopi indioanen.  Oorkaarsen zijn voor 100 % uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd. De oorkaarsen wordt gemaakt van bijenwas daarbij wordt kruiden verpulverd en in de oorkaarsen gestopt en gerold tot een cilinder.
Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus - en bijholten. Ze werken in op de diep in het oor liggende accupunctuur punten, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan. Ze reguleren tevens de druk in het oor en de bijholten.  De oorkaarsen helpen het beteren van: ontspanning, slaapproblemen, hyperactiviteit (ADHD), algemene oorhygiëne en gehoorstimulatie, snurken, chronische bijholte of voorhoofdsholteproblemen, blaasontsteking, zenuwachtigheid, nervositeit, "vol" hoofd, stress, overmatig prikkelbaar, problemen met vliegreizen (oorpijn) ook kan het helpen tegen  hoofdpijn, migraine en regulatie van de druk bij hoofdpijn , losmaken en verwijderen van oorsmeer  , oorpijn en druk, oorsuizen en oortinteling, irritatie(van oor en bijholte neus -, voorhoofd -, bijholten - en / of keelontstekingen, verkoudheid, griepklachten, neus - en keelirritaties bij verkoudheid, eczeem in uitwendige gehoorgang.   oorkaarsen worden niet geplaatst  bij
• een geperforeerd trommelvlies
• in geval van allergische reactie(s)
• bij acute oorontstekingen
• bij geïmplanteerde gehoorbeentjes
• bij epilepsie – patiënten 


Een oorkaars behandeling duurt ongeveer een uur en gebeurt aan zowel het linker en het rechter oor. Wij beginnen de behandeling met een lichte maar ook een korte oor massage. Het bindweefsel in het oor wordt geprikkeld. De circulatie van energie, bloed en lymfe zal in het gehele organisme verbeteren. De massage maakt ook het gebied rondom de oren ontspannen waardoor de werking van de oorkaars beter werkt. Na de oormassage wordt de oorkaars geplaatst. Tijdens het branden van de oorkaars hoort u een ruisend geluid en voelt u de warmte van de oorkaars.